Hoe organiseer ik een mooi afscheidsfeest?

Een goede vriend(in) verlaat voor een bepaalde periode of voorgoed het land, een collega heeft de pensioengerechtigde leeftijd behaald en vertrekt of vindt het tijd voor een nieuwe uitdaging. Gezelligheid staat centraal tijdens zo’n feestje. Bedenk wat voor afscheidscadeau er wordt gegeven en welke muziek er eventueel gedraaid wordt. Het moet in ieder geval onvergetelijk worden. Er gaat nogal wat regelwerk aan vooraf om een onvergetelijk afscheidsfeest tot in de puntjes te regelen.

Verstuur op tijd de uitnodigingen

Voor het organiseren van een afscheidsfeest is het belangrijk om op tijd vrienden of collega’s in te lichten, zodat ze voorbereidingen kunnen treffen. Eventueel kunt u officiële uitnodigingen versturen of er een mailtje aan wijden. Vergeet niet om ze de uitnodiging terug te laten sturen, met aangegeven of ze wel of niet aanwezig kunnen zijn. Op basis van deze gegevens kunt u de voorbereidingen treffen.

 

 

Cateringbedrijf of zelf voor eten en drinken zorgen?

Haalt u de boodschappen zelf in huis of laat u het verzorgen door een cateringbedrijf? Voor het afscheid van een collega staat het wel net zo professioneel om het door een cateringbedrijf te laten verzorgen. Stel dan een lijstje samen met alles wat u aan wilt bieden en geef dit op tijd door. Voor intiemere feestjes is het zelf verzorgen van de hapjes juist leuk. Hou bij het zorgen voor hapjes ook rekening met vegetariërs en eventuele kinderen. Vergeet ook niet voor glazen, borden en bestek te zorgen. Wilt u na de tijd niet nog uren in de keuken staan om de afwas weg te werken? Kies dan voor wegwerpspullen. Iets minder milieuvriendelijk, maar wel zo praktisch.

 

Hygiëne tijdens het feest

Om alles zo schoon, opgeruimd en hygiënisch mogelijk te houden, is het slim her en der vuilnisbakken neer te zetten en voldoende vuilniszakken achter de hand te hebben. Omdat er ook gemorst kan worden op de tafels, is het hebben van rollen keukenpapier zeker aan te raden. Ook keukendoekjes in huis halen is slim. Voordat het feest van start gaat, dienen de toiletten op orde te zijn. Zorg voor schone toiletten, voor ruim voldoende toiletpapier, een voorraad papier om de handen aan te drogen (of een stapel schone handdoeken) en voldoende zeep in de dispenser(s).

 

Het vinden van de locatie en parkeren van de auto

Voordat er en feestje gevierd kan worden, moet men de locatie wel gemakkelijk kunnen vinden. Zeker in het donker kan dat soms lastig zijn. Het is een goed idee om bewegwijzering aan te brengen. Stel eventueel een parkeerwachter aan die toeziet op het parkeren, zodat er geen chaos ontstaat.