Hoe kunt u een bronzen beeld onderhouden?

Onze bronzen beelden worden met ambachtelijke zorgvuldigheid bewerkt, gepatineerd en van een beschermlak voorzien. Mocht u een bronzen beeld buiten plaatsen, raden wij aan onze onderhoudsset te gebruiken. Deze onderhoudsset kunt u in onze webshop bestellen (zie artikel onderaan).

Met lauw water en de speciale spons kunt u het vuil verwijderen (voorzichtig poetsen!) om vervolgens met het meegeleverde doekje de speciale onderhoudswas aan te brengen. Op deze wijze zal het bronzen beeld veel minder snel verkleuren.

Opgelet: het bronzen beeld moet bij de behandeling absoluut droog zijn. Te veel was leidt tot de vorming van witte sluiers. Breng de was voorzichtig aan poets niet te hard zodat de patina in tact blijft. Wij raden af om reguliere reinigingsmiddelen te gebruiken. Het beste is om het beeld 1 keer per jaar te onderhouden kort voor de winter.

 

Garantie op onze bronzen beelden

Omdat onze bronzen beelden met een speciale beschermlak worden afgewerkt, zal de kans op beschadiging klein zijn. Ieder beeld wordt voor verzending gecontroleerd of deze in perfecte staat wordt geleverd. Alle beelden worden aangetekend en verzekerd verzonden zodat u verzekerd bent van een goede levering.

Wij geven geen garantie op beschadigingen, krassen of breuken door uw toedoen. Een goede inboedelverzekering kan hiervoor een uitkomst zijn.

Indien u een bronzen beeld gebruikt als onderdeel van een grafmonument, kunt u wel een speciale grafmonumentenverzekering afsluiten zodat het beeld volledig wordt vergoed door de verzekering bij ontstane schade. Voor meer informatie over een grafmonumentenverzekering verwijzen wij u door naar uw plaatselijke steenhouwer.

 

Bestel hier onze bronzen beelden onderhoudsset